Termeni și condiții

privind utilizarea site-ului www.timijobs.ro

Acord privind termenii și condițiile utilizării site-ului www.timijobs.ro

ELEMENTE GENERALE

Folosirea informațiilor sau serviciilor oferite de TimiJobs echivalează cu acceptarea de către Dumneavoastră a termenilor și condițiilor de mai jos.
Prezentul acord se aplică site-ului www.timijobs.ro, precum și serviciilor și conținutului acestuia.
Prin crearea unui cont pe site-ul TimiJobs veți beneficia de un profil de utilizator care poate fi dezactivat oricând, folosind opțiunile de pe site-ul TimiJobs.

Serviciile, informațiile și conținutul site-ului TimiJobs vă sunt oferite condiționat de acceptarea în totalitate de către dumneavoastră a condițiilor din prezentul acord, iar prin utilizarea site-ului TimiJobs ne arătați că sunteți de acord și ați acceptat să respectați termenii și condițiile prevăzute în prezentul acord.

Termenii și condițiile prevăzute în prezentul acord pot suferi modificări, completări și revizuiri. Echipa TimiJobs vă recomandă să verificați periodic această pagină pentru a citi termenii și condițiile. Menționăm că acceptul de respectare a termenilor și condițiilor prevăzute în acest acord vă obligă legal să le respectați, indiferent de modificări, completări sau revizuiri.

Accesarea și utilizarea site-ului TimiJobs, inclusiv a oricărei pagini sau secțiuni ale site-ului, sau a oricărui serviciu oferit prin intermediul site-ului TimiJobs se poate face numai în conformitate cu prezentele Termeni și Condiții, cu Politica de Confidențialitate a Datelor și cu Politica privind Cookie-urile.

Pentru utilizarea serviciilor oferite de site-ul TimiJobs, vom solicita utilizatorului să își exprime acordul cu privire la acești termeni și condiții printr-o acțiune specifică, care are semnificația unui consimțământ neechivoc (de exemplu: bifarea căsuței „am citit și sunt de acord cu termenii și condițiile TimiJobs”).

Bifând căsuța „am citit și sunt de acord cu termenii și condițiile TimiJobs”), utilizatorul își exprimă acordul, în mod expres, să respecte toate clauzele din acest set de termeni și condiții, precum și orice alți termeni și condiții specifice aplicabile serviciilor oferite de TimiJobs;

Pentru a asigura respectarea condițiilor de acces și utilizare a serviciilor TimiJobs, toți utilizatorii trebuie să verifice și să citească, la momentul fiecărei accesări a site-ului TimiJobs, termenii și condițiile de utilizare.

În cazul în care omiteți să citiți/recitiți termenii și condițiile, dar utilizați serviciile oferite de TimiJobs, vom considera ca ați acceptat termenii și condițiile de utilizare și orice actualizare ulterioară a acestora.

Dacă nu doriți să acceptați termenii și condițiile prevăzute în acest acord, vă invităm să nu folosiți serviciile, informațiile sau conținutul site-ului TimiJobs.

I. DEFINIȚII

Prin termenul TimiJobs se înțelege compania Mitrovicii SRL și serviciile sale oferite prin intermediul site-ul www.timijobs.ro, cu sediul social în localitatea Giroc, str. Gloria, nr. 57A2, județul Timiș, înregistrată la registrul comerțului sub numărul J35/809/13.03.2018, cod fiscal 39013901.
Termenul Utilizator reprezintă orice persoană fizică sau juridică care utilizează site-ul și serviciile TimiJobs, indiferent de motiv.

II. SCURTĂ DESCRIERE

Site-ul TimiJobs oferă tuturor utilizatorilor acces la următoarele servicii: anunțuri privind locuri de muncă vacante din țară și din străinătate și articole legate de carieră.
Utilizatorii iau la cunoștință și sunt de acord ca aceste servicii includ și publicitate, iar publicitatea este necesară pentru furnizarea calitativă și eficientă a serviciilor sale.
De asemenea, utilizatorii iau la cunoștință și sunt de acord că site-ul TimiJobs poate să includă diverse anunțuri, promoții și buletinele informative și că aceste mesaje/newsletter-uri sunt complementare calității de utilizator al site-ului, existând, însă, opțiunea de a renunța la astfel de mesaje/newsletter-uri.

III. OBLIGAȚII ȘI RESPONSABILITĂȚI LA ÎNREGISTRAREA UTILIZATORILOR

Pentru a folosi serviciile oferite de site-ul TimiJobs, vă obligați să:
furnizați date adevărate, exacte și complete despre dumneavoastră așa cum este prevăzut în formularul de înregistrare;
modificați, atunci când este cazul, datele de înregistrare pentru a fi adevărate, exacte și complete.
Daca furnizați informații care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, TimiJobs are dreptul să suspende sau să închidă definitiv contul dumneavoastră de utilizator și să restricționeze orice încercare viitoare de folosire a serviciilor și site-ului TimiJobs.

În cadrul site-ului TimiJobs există trei categorii de utilizatori:

  1. Utilizator Candidat
  2. Utilizator Angajator
  3. Utilizatorul Vizitator

Accesul utilizatorilor candidat și angajator la contul înregistrat pe site-ul TimiJobs este protejat de o parolă.
Echipa TimiJobs recomandă utilizatorilor să nu dezvăluie nimănui parola și să iasă din conturile de utilizator (sign out) la finalul fiecărei sesiuni de utilizare.

Fiecare utilizator este direct răspunzător de păstrarea confidențialității asupra informațiilor din contul propriu și asupra parolei configurate. Utilizatorii sunt răspunzători de utilizarea înregistrării pe site-ul TimiJobs precum și de utilizarea serviciilor oferite de TimiJobs, indiferent dacă utilizarea se face cu sau fără acordul utilizatorilor.
Utilizatorii au obligația de a sesiza echipa TimiJobs referitor la orice utilizare neautorizata a datelor proprii de înregistrare pe site-ul TimiJobs.

TimiJobs nu este și nu va fi răspunzătoare pentru nici o daună morală sau materială provocată de nerespectarea de către utilizatori a măsurilor de securitate a datelor utilizate pentru accesarea site-ului TimiJobs.

Utilizatorul Vizitator nu are obligația creării unui cont de utilizator candidat, însă poate aplica la locurile de muncă vacante afișate pe site-ul TimiJobs. Aplicarea la un job de către un utilizator vizitator se face printr-un formular de contact, în care sunt solicitate numele și prenumele, adresa de e-mail, numărul de telefon și un mesaj text.

Obligațiile și responsabilitățile utilizatorului vizitator care aplică la un job prin intermediul formularului de contact sunt identice cu cele ale utilizatorului candidat, inclusiv în ceea ce privește acordul de confidențialitate și de prelucrare a datelor cu caracter personal.

III.1. Crearea contului de utilizator

III.1.1. Candidat

Utilizatorii Candidați pot folosi anumite facilități oferite de site-ul TimiJobs și fără a avea un cont de Utilizator.
Însă, pentru a beneficia de toate serviciile oferite de TimiJobs, Utilizatorii Candidați trebuie să își creeze un cont pe site-ul TimiJobs, completând formularele disponibile la înregistrare.

După finalizarea procesului de creare a contului de utilizator, Utilizatorul Candidat va primi pe adresa de e-mail furnizată un mesaj necesar pentru verificarea datelor introduse în procesul de înregistrare și validarea contului creat.

III.1.2. Angajator

Utilizatorii Angajatori nu pot folosi serviciile oferite de site-ul TimiJobs fără a avea un cont de Utilizator.
Pentru informațiile furnizate de Utilizatorii Angajatori, TimiJobs va verifica corectitudinea codului fiscal înregistrat pe site-ul Ministerului de Finanțe, www.mfinante.ro.

Pentru persoane juridice, Utilizatorii Angajatori au obligația de a furniza informații reale și complete referitoare la denumire, adresa/sediu social, e-mail, telefon, nume și prenume persoana de contact și cod fiscal.
Persoanele juridice care au creat conturi de Utilizatori Angajatori, și au cont activ pe site-ul TimiJobs trebuie să fie activi din punct de vedere fiscal.

În cazul în care furnizați informații care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, TimiJobs își rezervă dreptul de a suspenda sau închide definitiv contul dumneavoastră și să refuze toate încercările viitoare de folosire a serviciilor și site-ului TimiJobs.

În situația datelor/informațiilor eronate sau a încercărilor de fraudare ale Utilizatorilor Angajatori (inclusiv pentru obținerea de anunțuri gratuite oferite de TimiJobs), TimiJobs își rezervă dreptul, în orice moment pe durata relației contractuale, să retragă beneficiile oferite sau de a înceta relația contractuală, fără nicio responsabilitate suplimentară față de Utilizatorii Angajatori aflați în culpă.

Echipa TimiJobs nu are obligația de a verifica în avans materialul postat de către utilizatori.
TimiJobs nu răspunde în niciun mod cu privire la informațiile și datele postate, difuzate sau transmise de către utilizatori.

IV. SERVICIILE OFERITE

IV.1. Descrierea serviciilor oferite utilizatorilor candidați

Orice persoană își poate crea un cont de utilizator candidat în condițiile în care, la data creării contului pe site-ul TimiJobs, au împlinit vârsta de cel puțin 16 ani. Utilizarea serviciilor și a site-ului TimiJobs nu este permisă persoanelor sub 16 ani.

Persoanele sub 16 ani, dar nu mai tinere de 15 ani, care doresc să obțină un loc de muncă, conform prevederilor Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pot face acest lucru numai cu acordul și sub îndrumarea părinților sau ai reprezentanților legali. Această prevedere se aplică și utilizării serviciilor și a site-ului TimiJobs.

Site-ul TimiJobs este o platforma online de locuri de muncă care oferă posibilitatea creării unui Curriculum Vitae.

CV-urile create pe site-ul TimiJobs, precum și datele de contact ale utilizatorilor candidați pot fi făcute disponibile Utilizatorilor Angajatori pentru scop de recrutare. În acest caz, utilizatorii candidați au două variante la alegere:

Utilizatorii candidați pot înregistra un CV în baza de date a site-ului TimiJobs și au posibilitatea/opțiunea de a nu îl face public pentru utilizatorii angajatori.

La momentul creării contului de utilizator și al CV-ului, informațiile din CV-ul utilizatorului candidat nu vor fi presetate ca fiind publice, însă, utilizatorii candidați au posibilitatea să le facă publice. Setând CV-ul ca fiind confidențial, utilizatorul candidat poate aplica pentru locuri de muncă, însă nu poate fi căutat în baza noastră de date.

Un CV confidențial poate fi vizualizat doar de către utilizatorii angajatori la joburile cărora un candidat a aplicat.
Utilizatorii candidați pot înregistra un CV în baza de date a site-ului TimiJobs ca fiind public. În această situație, CV-ul utilizatorului candidat poate fi căutat și găsit în baza noastră de date de către utilizatorii angajatori interesați și, aceștia din urmă, vor avea acces la CV-ul utilizatorului candidat.

Echipa TimiJobs depune toate eforturile să limiteze accesul la baza de date doar angajatorilor, companiilor de recrutare și resurse umane, managerilor și specialiștilor resurse umane, persoanelor fizice autorizate și freelancerilor în recrutare, dar nu poate aduce garanții că terțe persoane nu pot avea acces la baza de date a site-ului TimiJobs.

TimiJobs își declină responsabilitatea asupra utilizării CV-urilor de către terțe persoane care au accesat CV-urile în timp ce acestea se află în baza de date a site-ului TimiJobs.

Utilizatorul candidat poate, în orice moment, să își șteargă CV-ul, sau chiar contul de Utilizator din baza de date a site-ului TimiJobs. În cazul în care CV-ul sau contul de utilizator este șters din baza de date a site-ului TimiJobs, nici utilizatorii angajatori și nici echipa TimiJobs nu vor mai avea acces la datele dumneavoastră.

Însă, având în vedere serviciile oferite de site-ul TimiJobs, utilizatorii angajatori care beneficiază de facilitatea de acces la un CV, pot descărca, tipări sau transmite datele și informațiile disponibile pe site-ul TimiJobs pe propriile dispozitive de stocare. În această situație, cu toate că echipa TimiJobs șterge datele și informațiile utilizatorilor candidați din baza proprie de date, utilizatorii angajatori vor putea avea acces în continuare la datele și informațiile utilizatorilor candidați dacă le-au descărcat, tipărit, copiat sau extras din baza de date a site-ului TimiJobs. Exercitând atribuțiile lor de persoane juridice sau persoane fizice autorizate și având calitatea de operatori, supunându-se legislației în vigoare din domeniu, utilizatorii angajatori sunt direct și independent responsabili de modalitatea în care stochează și folosesc datele și informațiile utilizatorilor candidați la care au acces pe site-ul TimiJobs.

IV.2. Descrierea serviciilor oferite utilizatorilor angajatori

O persoană juridică sau persoană fizică autorizată își poate crea un cont de utilizator angajator pe site-ul TimiJobs și îi va fi asigurat accesul pe bază de parolă. Pe site-ul TimiJobs, utilizatorii angajatori pot căuta și recruta utilizatori candidați pentru ocuparea locurilor de muncă vacante.
Disponibilitatea anumitor servicii oferite de TimiJobs este posibilă numai după plata unui anumit tip de abonament sau pachet. Plata aferentă unui pachet/abonament se va realiza pe bază de factură proforma, în Lei.
Prețurile afișate sunt în Credite, Euro și Lei, iar factura proformă va fi emisă în moneda LEI, la cursului valutar al BNR (https://www.cursbnr.ro/) la data emiterii facturii.

Accesul la serviciile achiziționate va fi permis doar după momentul la care se confirmă achitarea contravalorii facturii proforme.
În cazul în care nu se mai dorește utilizarea serviciilor oferite de TimiJobs, utilizatorii angajatori înțeleg și sunt de acord cu faptul ca plățile deja efectuate nu pot fi returnate.

Prin utilizarea serviciilor oferite, utilizatorii angajatori iau la cunoștință și sunt de acord că dreptul de acces la utilizarea oricărui serviciu, inclusiv vizualizarea CV-urilor, nu este conferit pe o perioadă nedeterminată de timp. Astfel, TimiJobs își rezervă dreptul de a dezactiva unilateral, fără nici o notificare prealabila în acest sens, serviciile achiziționate după expirarea perioadei de timp pentru care au fost achiziționate respectivele servicii.

IV.2.1. Postarea anunțurilor privind locurile de muncă vacante

Anunțurile privind locurile de muncă vacante pot fi postate pe site-ul TimiJobs pentru minimum 30 de zile.

Un anunț confirmat de către utilizatorul angajator (prin apăsarea butonului publică anunțul) nu mai poate fi modificat unilateral după ce anunțul a fost postat de site-ul TimiJobs. Orice modificare a anunțului deja publicat se poate face doar printr-o solicitare scrisă către TimiJobs prin apăsarea butonului EDITARE.

Utilizatorii sunt singurii responsabili pentru conținutul pe care îl publică.
Utilizatorii angajatori iau la cunoștință și sunt de acord cu următoarele reguli și condiții referitoare la publicarea de anunțuri de locuri de muncă vacante sau referitor la transmiterea oricăror mesaje:
anunțurile publicate trebuie să conțină toate informațiile legate de locul de muncă vacant sau condițiile necesare aplicării la locul de muncă vacant;
se interzice publicarea informațiilor care fac referire la publicitatea sau marketing-ul unui anumit tip de serviciu sau produs;
se interzice publicarea oricăror mesaje comerciale nesolicitate, fie prin intermediul site-ului TimiJobs fie prin alte mijloace dar folosind datele colectate de pe site-ul TimiJobs;
se interzice publicarea oricăror mesaje care conțin texte ilegale, amenințătoare, abuzive, indecente, discriminatorii sau care încalcă în orice fel prevederile legale în vigoare sau drepturile persoanelor terțe.

IV.2.2. Tipurile de anunțuri

Pe site-ul TimiJobs sunt disponibile patru tipuri de anunțuri:
Anunț Gratuit
Anunț Standard
Anunț Crystal
Anunț Diamond
Descrierea și prețul de achiziție al fiecărui anunț pot fi consultate la pagina Ofertă pentru Angajatori.
Pentru fiecare anunț publicat de către utilizatorul angajator se va emite o factură proformă cu valoarea anunțului achiziționat. Astfel, anunțul va figura ca publicat pe site-ul TimiJobs doar după confirmarea achitării contravalorii facturii proforme.
În conținutul unui anunț de angajare nu este permisă afișarea numărului de telefon sau al adresei de e-mail.
Anunțurile care conțin numărul de telefon sau adresa de e-mail al utilizatorului angajator vor fi editate de echipa TimiJobs, eliminând, astfel, cele două elemente.

IV.2.3. Gratuități, reduceri, promoții

Ocazional, TimiJobs poate oferi utilizatorilor angajatori anumite servicii cu titlu gratuit, sau servicii cu reduceri de preț. Aceste oferte sunt disponibile doar utilizatorilor angajatori care completează corect și complet datele de înregistrare.
Un angajator/companie/firmă/societate/persoană juridică sau persoană fizică autorizată, pe site-ul TimiJobs poate desemna mai mulți reprezentanți în calitate de utilizatori angajatori.
Gratuitățile, reducerile și promoțiile vor fi aplicabile o singură dată/companie. Cu alte cuvinte, în cazul în care un angajator a desemnat mai mulți utilizatori angajatori, oferta cuprinzând o gratuitate, reducere sau promoție va putea fi folosită de către un singur utilizator angajator.
În cazul încercărilor de fraudare a TimiJobs și în urma unei analize efectuate de echipa TimiJobs, ne rezervăm dreptul de a refuza acordarea gratuităților, reducerilor sau promoțiilor oferite.
Utilizatorii angajatori înțeleg că disponibilitatea serviciilor cu titlu gratuit sau promoțional este limitată în timp și în cantitate.
De asemenea, ne rezervăm dreptul de a refuza publicarea anunțurilor care sunt contrare legii sau bunelor moravuri, sau care conțin un limbaj licențios.
În aceste condiții, utilizatorii angajatori acceptă și sunt de acord cu faptul că vor respecta regula bunei credințe atunci când concep șu publică un anunț de angajare. Astfel, utilizatorii angajatori se obligă să nu publice anunțuri incomplete, incorecte sau discriminatorii și să nu condiționeze selecția candidaților decât de acele reguli și condiții prezentate în anunțul de angajare publicat.

IV.2.4. Căutarea CV-urilor pe site-ul TimiJobs

Utilizatorii angajatori pot consulta CV-urile utilizatorilor candidați, însă, fără a avea acces la datele de contact.
Pentru a avea acces la datele de contact ale utilizatorilor candidați, utilizatorii angajatori au două opțiuni:

  1. Deblocarea datelor de contact ale aplicanților la anunțurile gratuite. În acest caz, utilizatorii angajatori au posibilitatea de a achiziționa pachete cu un anumit număr de CV-uri.
  2. Deblocarea datelor de contact ale utilizatori candidați care și-au înregistrat CV-ul în baza de date a site-ului TimiJobs. În acest caz, utilizatorii angajatori au posibilitatea de a achiziționa acces la datele de contact ale CV-urilor din baza noastră de date pentru o perioadă limitată de timp.

Utilizatorii angajatori înțeleg și sunteți de acord că nu vor folosi datele cuprinse în CV-urile candidaților decât pentru scopul unic de recrutare pentru ocuparea locurilor de muncă din cadrul companiei pentru care au publicat anunțul de angajare.

V. PROPRIETATEA INTELECTUALĂ

Compania TimiJobs nu va solicita niciun drept de proprietate asupra materialelor pe care utilizatorii le încarcă, postează sau furnizează în orice alt mod pe site-ul TimiJobs și/sau echipei TimiJobs. Însă, comunicând aceste informații/date/materiale, utilizatorii sunt de acord să ofere echipei TimiJobs permisiunea de a utiliza informațiile/datele/materialele, inclusiv să le: modifice, distribuie, copieze, transmită, reproducă, publice și să le traducă, precum și să menționeze numele utilizatorului în legătură cu materialul sau informațiile transmise, dar și dreptul de a cesiona toate aceste drepturi oricărui partener al TimiJobs.

TimiJobs nu va solicita și nici nu va acorda nici un fel de beneficii sau compensații pentru utilizarea informațiilor/datelor/materialului în felul arătat în paragraful precedent.

TimiJobs nu are nicio obligație de a publica pe site sau folosi în orice mod informațiile/datele/materialul furnizat de utilizatori și, de asemenea, are dreptul sa șteargă în orice moment materialul/informațiile/datele furnizate de utilizatori dacă constată că nu respectă prezentul acord privind termenii și condițiile de utilizate a site-ului www.timijobs.ro.

Site-ul TimiJobs, inclusiv conținutul și design-ul acestuia, precum și orice altă informație/dată/material transmis utilizatorilor prin e-mail sau orice altă modalitate este proprietatea TimiJobs și a colaboratorilor săi.

Utilizatorilor nu le este permisă reproducerea, copierea, modificarea, distribuirea, republicarea sau traducerea informațiilor/datelor/materialelor fără a obține în prealabil o permisiune scrisă din partea echipei TimiJobs.
Reiterăm interdicția reproducerii în orice fel, integral sau parțial, a informațiilor cuprinse în CV-urile utilizatorilor candidați sau în anunțurile de angajare ale utilizatorilor angajatori, fără acordul scris și prealabil din partea echipei TimiJobs.

Nu sunt permise, fără obținerea, în prealabil, a unei permisiuni scrise din partea TimiJobs, modificarea, republicarea, reproducerea sau stocarea conținutului de pe site-ul TimiJobs și nici transmiterea acestuia către orice alt server, site sau alt mijloc de stocare a informației, și de asemenea, este interzisă înlăturarea însemnelor care semnifică dreptul de proprietate al TimiJobs.

În același timp, nu este permisă utilizarea de mijloace automate (inclusiv script-uri, bot, crawler, aplicații de tip robot, spider, și/sau sau orice aplicații / programe de calculator) ce pot înșela, sau simula anumite activități sau statusuri pe site-ul TimiJobs sau pot, sub orice modalitate, exploata anumite funcții sau vulnerabilități ale site-ului TimiJobs pentru obținerea anumitor avantaje.

VI. LIMITAREA RESPONSABILITĂȚII ȘI DECLINAREA RĂSPUNDERII

Echipa TimiJobs face toate eforturile pentru asigurarea calității și conformității cu realitatea a datelor postate pe site-ul TimiJobs.
Însă, TimiJobs nu poate garanta caracterul complet, corect, real și actual al informațiilor cuprinse în CV-urile candidaților și în anunțurile de angajare ale utilizatorilor angajatori.
Utilizatorii iau la cunoștință și sunt de acord că TimiJobs nu va fi răspunzătoare pentru nici un fel de daune directe, indirecte sau accidentale, incluzând, dar fără a se limita la: nerealizarea sau pierderea profitului, imposibilități de folosire a datelor sau alte pagube și daune, survenite ca urmare a utilizării, neutilizării sau utilizării defectuoase a serviciilor oferite de TimiJobs. De asemenea, TimiJobs nu poate garanta că serviciile oferite vor îndeplini toate cerințele și necesitățile utilizatorilor, că vor fi neîntrerupte, sigure sau fără erori și că orice eroare de program se poate remedia.

În caz de Forță Majoră TimiJobs nu poate fi făcută responsabilă pentru orice întârziere, eroare, nepublicare a conținutului și altele rezultând direct sau indirect din cauze care nu depind de voința TimiJobs.

VII. PUBLICITATEA TERȚILOR

Pe site-ul TimiJobs pot fi incluse materiale și/sau secțiuni publicitare unde vor fi afișate mesaje publicitare ale terților. În aceste situații, TimiJobs nu este responsabilă, sub nicio formă, asupra conținutului furnizat de terți, indiferent dacă acest conținut este unul publicitar sau nu, și nici asupra conținutului paginilor la care se face direcționarea/trimiterea de pe paginile TimiJobs.

DISPOZIȚII FINALE

Drepturile și obligațiile părților, prevăzute în prezentul acord, precum și toate efectele juridice pe care le produce prezentul acord vor fi interpretate și guvernate de legea română în vigoare. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi adus spre soluționare în fața instanțelor competente de la sediul TimiJobs.
Prezentul acord privind termenii și condițiile de utilizare a site-ului TimiJobs poate fi modificat ori de câte ori este necesar, fără o anunțare sau o acceptare prealabilă a utilizatorilor. Utilizatorii înțeleg și iau la cunoștință că au obligația de a citi termenii și condițiile TimiJobs ori de câte ori accesează site-ul TimiJobs.